En stund
Buy on iTunes
Fastpoholmen — En Stund
Release date : Oct. 12, 2010
Label : Free Kids Records
Tracklist:
 1. Solen Har Gått Ner
 2. Himlen
 3. Gröna Løv
 4. Astronaut
 5. Musik.Nu
 6. Min Kära
 7. Varför Varför
 8. Stämman
 9. Stor & Stark
 10. Godnatt Mama
 11. Intro

En stund

Share

×

Debuterende svensk singer-songwriter imponerer på alle måder

Adam Fastholm og Dawn Fastholm er henholdsvis fætter og kusine. Svenske af oprindelse, men tæt forbundet til Danmark. For et par år siden opdagede hun, der i forvejen var sangerinde i blandt andet Eye2Eye og Miss Mercy, at de også havde interessen for musik tilfælles. Derfor fandt de sammen om kunsten, og her er så deres første fælles plade, En stund. Pladen er – i betragtning af, at den er en debut – sjældent helstøbt og lytteværdig. Selv betegner de 2 x Fastholm deres musik som “skovreggae,” men undertegnede finder det mere korrekt at kalde den singer-songwriter-musik. Pladen rummer således musik med et tydeligt afsæt i den gamle svenske visetradition. Til tider rummer den et caribisk rytmisk islæt, men først og fremmest fremstår den som enkel og melodisk. Enkelte numre rummer et element af nordisk melankoli, enkelte et nærmest legesygt element. Teksterne fungerer, melodierne er gode, de to vokaler tilsammen er velklingende. Hertil kommer, at pladen er godt produceret. Der er med andre ord tale om en meget fornem debut.

PRESSEMEDDELELSE

Fastpoholmen (Nørrebro / Småland )
Fastpoholmen har siden udgivelsen af deres første CD, ”En stund…” for fire måneder siden, oplevet en massiv positiv opmærksomhed. I skrivende stund har de, de sidste 5 uger toppet DR’s ”Det Elektriske Barometer”, heraf tre uger som nr. 1 og to uger som nr. 2. Pladen har også fået en fin medfart hos anmelderne som b.la. skrev;
Gaffa ****
“Debuterende svensk singer-songwriter imponerer
på alle måder. Teksterne fungerer, melodierne er gode, de to vokaler tilsammen er velklingende. Hertil kommer, at pladen er godt produceret. Der er med andre ord tale om en meget fornem debut.“
Soundvenue ****
“Fætter/kusine-parret Adam og Dawn Fastholm leverer sødmefuld og sommerlet lejrbålsstemning med afsæt i genrens grundpille, den akustiske guitar, for samtidig at begive sig ud i flere ganske originale reggae-, calypso- og jazzkombinationer, der effektivt supplerer den ellers så genkendelige grundformel.”
Arbejderen (giver ikke stjerner)
“Fastholmernes stemmer går fint i spænd, og kom- plimenterer såvel musikken som det visuelle udtryk fint. En Stund er et album, der helt sikkert vil gøre stuerne meget hyggeligere.

 

Lyrics En Stund